Понеделник, 07 Юни 2021
            
Велико Търново Избори 2021

С Грижа за хората и амбиция да оглавят управлението на България БСП откри предизборната си кампания във Велико Търново

  07.03.2021 15:57
С Грижа за хората и амбиция да оглавят управлението на България БСП откри предизборната си кампания във Велико Търново

 Под надслов „Грижа за хората” днес, 7-ми март, БСП официално откри предизборната си кампания в старата столица. Социалистите избраха емблематичната сграда на музея „Възраждане. Учредително събрание” за началото, като място, в което е изкована държавността в далечната 1879 г. И защото задача на Партията е отново да  възстанови правовия, дори конституционния ред в България. С това те отправиха и послание, че имат амбицията, волята и решимостта да бъдат не само важен фактор в бъдещото управление на страната, но и да бъдат първа политическа сила.

 Пълна листа от 16 кандидат-депутати на БСП се явяват на изборите за 45-то Народно събрание. Всеки един от тях, със своето образование, възможности и приоритети, бе представен от нейният водач – Явор Божанков. Като човек, който особено държи на образованието, той подчерта, че колегите му до един са с висше образование, а средната им възраст е под 40 години.

 Ето и пълният списък на кандидат-депутатите на БСП по реда им в листата:

1. Явор Божанков – водач на листа

2. Весела Лечева – петкратна световна шампионка по спортна стрелба, в пъти европейски шампион, 4-кратен носител на Световната купа, Почетен гражданин на Велико Търново

3. Д-р Анета Маноилова-Григорова

4. Симеон Вачков – земеделски производител, представител на гражданската квота

5. Михаил Михалев – журналист, педагог, експерт „Връзки с обществеността”, председател на Общинската организация на БСП в старата столица

6. Анелия Димитрова -  зам.-кмет на община Свищов

7. Антон Иванов – треньор по плуване, представител на гражданската квота

8. Катя Петрова – учител, зам.-кмет на Стражица

9. Валентин Ламбев – икономист, специалист в областта на кръговата и зелена икономика, досегашен депутат

10. Николай Петров – юрист, адвокат с 19-годишна практика

11. Траяна Стоянова – представител на гражданската квота

12. Николай Корчев – хореограф, представител на гражданската квота

13. Паулина Петрова – председател на МО на БСП, секретар на Обединението на жените-социалисти, председател на Тракийското дружество във Велико Търново. Работи в частна агенция за подбор на персонал.

14. Емилия Желиева – общински председател на БСП в Лясковец

15. Красин Каракоцев – икономист, общински съветник, Почетен председател на Градския ученически парламент – Велико Търново

16. Наталия Сотирова – педагог

Своеобразният водещ Явор Божанков прикани Весела Лечева и д-р Анета Мануилова-Григорова да се обърнат към бъдещите избиратели.

„С вас се познаваме като успял спортист, като общественик, който не се страхува да защитава обществени и социално-значими каузи и като политик, който има силата да поставя високи цели и да ги отстоява в пленарна зала. Знам от опит, че точността – и в спорта, и в политиката, е ключова. Това е моето верую и моята сила, която съгражданите ми познават и уважават в мен. Скъпи, приятели, ние живеем в безпрецедентни ограничения, дистанция, и най-вече страх, защото липсва държавата. От нас, като политическа сила се очаква институциите да бъдат близо до гражданите, да бъдат гарант, сигурност и перспектива за младите. Това очакват нашите съграждани и ние сме готови да го дадем. Ние имаме план, имаме хората, силата и куража в името на по-добро бъдеще. Поставям си високи цели, но имам енергията всеки ден да ги защитавам”, заяви Весела Лечева.  

„Ковид ситуацията се отрази на моето изключително отговорно място - № 3. Като лекар с дългогодишен стаж съм казвала и днес го повтарям отговорно – държавата преди 20 години абдикира от здравеопазването. Сега средствата се увеличават, но сигурността на българския лекар не е налице. Здравето на пациентите не е по-добро. И това, което трябва да си го признаем, за Великотърновска област – значителен брой от пациентите се лекуват в други болници извън региона. Като кандидат от Великотърновска област бих отстоявала идеите за модерно и електронно здравеопазване, защото съм убедена, че и държавата, и нашето население биха се радвали на подредено здравеопазване. А за моя личен живот това е кауза”, завърши емоционално д-р Григорова.

Явор Божанков, като досегашен депутат и водач но листа, очерта и основните приоритети на БСП в бъдещото управление – правосъдие, образование, здравеопазване, околна среда, повишаване на доходите.

Коалиция „БСП за България” е под номер 4 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ана Райковска

  


Ключови думи
БСП предизборна кампания откри
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати