Сряда, 05 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Зоналният съвет на БФС с жест към футболния клуб в Крушето

  16.02.2021 11:44
Зоналният съвет на БФС с жест към футболния клуб в Крушето

Комплект мрежи и 4 топки получи от Зоналния съвет на БФС възроденият футболен клуб в Крушето. На председателя на УС на ФК „Ботев 33“ Ангел Ангелов и кмета Ивелина Георгиева ги връчиха председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и секретарят Игор Бакьов.

Срещата бе организирана със съдействието на председателя на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов.

Ивелина Георгиева успя да увлече много млади хора, които да помагат за възраждането на футболния клуб в селото. Убеден съм, че и Читалището в Крушето ще започне съвсем нов живот. Спортната активност и духовната и културна дейност в едно населено място са от изключителна важност, сподели Димитър Николов.

Футболът се завърна в Крушето след повече от 20 г. прекъсване, като вече са подадени документите за регистрация на ФК „Ботев 33“. Активен за реализирането на идеята бе и общинският съветник Петър Гайдаров, който е от селото и наскоро бе избран за председател на местното НЧ „Напредък – Крушето – 1906“.

На заседание на Постоянната комисия по спорт към ОбС разгледахме субсидирането на горнооряховските клубове от аматьорския футбол. В общината има регистрирани 3 такива клуба, предстои да излезе регистрацията и на този в Долна Оряховица. В момента, в който това стане и трябва да започнат участие в първенството, ще отпуснем по 1 500 лв. на ФК „Ботев“ – Крушето и на отбора в Долна Оряховица. Парите не са много, факт, но на други места и толкова не се отпускат. Ние подкрепяме спорта. Един футболен клуб дава идентичност и самочувствние на населеното място, коментира Димитър Николов.

Живеем във време, в което всичко е много трудно. Особено финансирането. Благодаря на Община Горна Оряховица за разбирането и за това, което прави за футбола. Всеки жест е от помощ, каза и Бончо Генчев.


Ключови думи
Бончо Генчев Игор Бакьов ФК Ботев - Крушето Ивелина Георгиева Ангел Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати