Петък, 14 Май 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Районната избирателна комисия във Велико Търново встъпи в длъжност

  13.02.2021 11:51
Районната избирателна комисия във Велико Търново встъпи в длъжност

Първите си решения ще вземе Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново, която днес встъпи в длъжност. Съставът й бе представен от областния управител проф. Любомира Попова.
Припомняме, че Централната избирателна комисия назначи Десислава Йонкова за председател на РИК в IV Великотърновски изборен район за парламентарния вот на 4 април. До намесата на ЦИК се стигна, след като на 4 февруари на свиканите от областния управител проф. Любомира Попова консултации партиите не постигнаха съгласие за състава на РИК.  
За заместници на Йонкова са назначени Ирина Стасинополу и Димитър Илиев, а за секретар – Шенгюл Сармахмудова. В състава на РИК влизат още Красимира Петрова, Николина Митева, Силвия Дечева, Илмира Илиева, Иван Илиев, Христо Данев, Милка Ламбева-Стефанова, Йоана Иванова, Икмал Джомова, Христина Хараламбиева-Йорданова и Калина Романова.

От страна на Областна администрация техническият екип ще се ръководи от Петя Райкова. Този екип ще съдейства за нормален процес, за безпристрастно и успешно протичане на организацията и провеждането на изборите. По традиция РИК ще се разположи в зала 219 в Областна администрация, но ще й бъде предоставена и зала 318 с оглед спазване на противоепидемичните мерки. Телефоните на РИК са 062 600 819 и 062 668 245. Електронната поща е [email protected].

Радвам се, че ще работим заедно. За първи път организацията и провеждането на парламентарни избори ще се случи в условия на усложнена епидемична обстановка. Ето защо апелирам преди всичко да бъдем отговорни към здравето на всички и да спазваме стриктно противоепидемичните изисквания. Очаква се струпване и голям поток от хора. Ето защо, спазвайки тези изисквания, следва да проявим отговорност, коментира проф. Попова, пожелавайки спорна работа на РИК.

Първите ни решения ще касаят настаняването и работното време, печатите на РИК, обясни Десислава Йонкова, която изрази оптимизъм за работния процес.

Резервните членове на РИК са 15, колкото са и титулярните. С директора на РЗИ е проведен разговор за ваксинирането на онези членове на РИК, които искат да го направят. Въпросът се обсъжда и за членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Обсъждат се и варианти как да бъде организирано предаването на протоколите от СИК в РИК в изборния ден, за да не се излага на риск здравето на членовете им – около 412 ще бъдат СИК на 4 април, като в сградата на Областна администрация при предаването на протоколите всяка от тях ще бъде представлявана от трима души.


Ключови думи
РИК - Велико Търново Десислава Йонкова проф. Любомира попова 4 април парламентарни избори 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати