Петък, 31 Дек 2021
            
Горна Оряховица Общество

Наградиха ученици от Горна Оряховица, отличили се с добри дела

  11.02.2021 16:50
Наградиха ученици от Горна Оряховица, отличили се с добри дела

Ученици от 3 училища в община Горна Оряховица получиха днес награди за сторени добри дела през изминалата учебна година. Те бяха определени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в рамките на конкурса „Вестители на доброто“.
Момчета и момичета от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица и ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци получиха днес наградите си от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на ОбС Димитър Николов.
Клуб „Да съхраним българския дух“ (клуб „Багатур“) при ПГЕЕ - Габриел Георгиев, Велизар Недков, Цветомир Ризов, Стефан Тютюнков, Боряна Бонева, Дариа Симеонова, Мирослава Асенова, Аничка Анчева, Стефания Николова, и през изминалата учебна година продължи да разучава автентични  български празници и обичаи и да ги разпространява сред съучениците си в училище, в града и в околните селища.

Клубът допринася за възраждане на любовта към фолклора и традициите. През изминалата учебна година подготвиха и реализираха Коледен благотворителен базар. Събраната сума от 1600 лв. бе разпределена между ученици в тежко материално положение, болни ученици или абитуриенти от същото училище. Ръководител на клуба е Емилия Косева.
Ясен Христов от VII клас на ОУ „Елин Пелин“ участва в инициативата по възстановяването и реновирането на баскетболното игрище в двора на училището, заради което получи и индивидуална награда.

Такава имаше и за Николай Тотев от VI клас в същото училище, изработил клип, с който мотивира връстниците си да опазват околната среда и да осъзнават отговорността, която носят за съхраняването й.

Нещо повече: пред кмета и председателя на ОбС Николай представи инсталация, която показва виновника за унищожаването на планетата – човекът.
Ученическият съвет при ОУ „Иван Вазов“ бе награден за организирана благотворителна кампания „Подари усмивка на нуждаещ се!“.

Ежемесечно Съветът събира и дарява хранителни продукти за обществената кухня на отец Зоран.
Благодаря ви, че пазите доброто, обърна се към децата кметът инж. Добромир Добрев.
Винаги съм вярвал в енергията на младите хора. Вие оправдавате всяко едно усилие, което полага ръководството на Горна Оряховица, коментира и председателят на ОбС Димитър Николов.
Припомняме, че за да бъдат спазени противоепидемичните мерки, тази година не бе организирана обща церемония, а награждаването в конкурса „Вестители на доброто“ протече в 2 етапа. В сряда плакети и грамоти бяха връчени в СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.


Ключови думи
Вестители на доброто инж. Добромир Добрев Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати