Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Проф. Михаил Харалампиев представя книгата си „Време за мъже“

  09.02.2021 10:15
Проф. Михаил Харалампиев представя книгата си „Време за мъже“

НВУ „Васил Левски“, Съюз на учените в България - клон Велико Търново и Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ канят на представянето на биографичната книга на енциклопедиста, обиколил 15 пъти земното кълбо и носител на Нобелова награда за мир проф. Михаил Харалампиев. Книгата се нарича „Време за мъже“ и е издадена от „Абагар“.
„От позицията си на професионалист, внимателно наблюдаващ военно-политическите процеси в световен мащаб от края на 60-те години до днес, проф. Харалампиев изнася в романизираната си биография и малко известни факти от националната и световната история, както и парадокси, с които е редно да бъде запознат всеки буден ум.

Проф. Харалампиев преминава през цялата йерархия на Българската армия, като най-накрая оглавява и комисии по контрол за химическо разоръжаване по целия свят. Един от малкото експерти в света, допускан до секретни оръжия както в САЩ, така и в Русия, описва детайлно и спортните си постижения, благодарение на които формира характера си“, е уточнено в анотацията на „Време за мъже“.
Срещата с проф. Харалампиев ще се състои на 17 февруари в 17:30 ч. в читалнята на библиотеката при спазване на всички противоепидемични мерки и капацитет на присъстващите до 30 човека/ сн. корица - изд. "Абагар".


Ключови думи
проф. Михаил Харалампиев "Време за мъже"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати