Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други Павликени

300 комплекти за засаждане на дръвчета бяха раздадени в детските градини и училищата в община Павликени

  27.01.2021 14:59
300 комплекти за засаждане на дръвчета бяха раздадени в детските градини и училищата в община Павликени

300 комплекта за засаждане на дърво получиха децата от детски градини и училища в община Павликени. Безвъзмездното дарение е част от националната инициатива „Засаждаме бъдеще с Гората.бг“.

Комплектите са предназначени за учениците от началния образователен етап (I-IV клас) и за деца от подготвителните групи в детските градини. Раздадени са по 35 комплекта за всяко училище и по 12 за всяка детска градина, които учениците от един клас заедно да засадят и отгледат.

Всеки образователен комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена – жълъди, семена от явор и ясен, инструкции за засаждане и етикети за всяка саксия, на която децата да отбележат кога и какво е засадено. В комплекта има и инструкции за засаждане и отглеждане като по този начин децата ще придобият знания и умения как да се грижат за растенията. След като бъде засадено и отглеждано в саксия, дървото може да бъде залесено на подходящо място навън. 

Децата от ДГ „Слънце“ в Павликени, детските градини в Бяла черква и с.Батак, както и ОУ „Филип Тотю“ с. Върбовка и ОУ в с.Батак вече засадиха своите семена. Предстои и останалите да проведат занимателни часове с комплектите.

Основна цел на инициативата е да се ангажират колкото е възможно повече деца с идеята за една по-зелена и чиста България, за един по-добър и по-красив свят, в какъвто всяко дете заслужава да живее.

Инициативата за отглеждане и засаждане на дървета е на осем години. Повече от 1 милион са вече засадените дръвчета в България по кампаниите на Гората.бг. Дарени са десетки хиляди дървета и комплекти за отглеждане на собствено дърво, организирани са стотици доброволчески събития за създаване на гори. 


Ключови думи
Павликени детски градини дръвчета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати