Сряда, 28 Апр 2021
            
Общество Сухиндол

Община Сухиндол разкрива нова социална услуга „Асистентска подкрепа“

  26.01.2021 06:33
Община Сухиндол разкрива нова социална услуга „Асистентска подкрепа“

Община Сухиндол в качеството си на доставчик на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, делегирана от държавата дейност в изпълнение на Закона за социалните услуги, обявява, че от 26.01.2021 г. стартира прием на документи от кандидати за потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ и кандидати за заемане на длъжността „Социален асистент“.
Потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“, съгласно Закона за социалните услуги са следните целеви групи: Лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност; Деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.
Кандидатите за потребители заявяват желанието си да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа“ по настоящ адрес, като необходимите документи са Заявление-декларация (по образец); Документ за самоличност (за справка); Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие); Медицински протокол на ЛКК (копие); Други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие).; Пълномощно (в случай, че документите не се подават лично от кандидата за потребител).
Лицата, желаещи да бъдат назначени на длъжност „Социален асистент“ за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ по реда на Закона за социалните услуги, е необходимо да подадат Заявление-декларация (по образец); Документ за самоличност (за справка); Автобиография; Документ за придобита образователно-квалификационна степен (копие); За кандидати, завършили обучителен курс по сходни програми/проекти – копие на удостоверение/сертификат или декларация – свободен текст, с описание на завършения обучителен курс; Документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (копие, ако е приложимо); Служебна бележка от месторабота (ако кандидатът работи по трудов договор).
С одобрените кандидати за заемане на длъжността „Социален асистент“ ще бъдат сключени трудови договори, като един „социален асистент“ ще предоставя подкрепа на минимум 3-ма потребители.
Документите от кандидат потребителите и документи от кандидатите за заемане на длъжност „Социален асистент“ за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ в изпълнение на Закона за социалните услуги се подават в деловодство, в сградата на Община Сухиндол, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа.
Кандидат-потребителите могат да заявят желанието се за сключване в услугата „Асистентка подкрепа“  и  чрез  заявяване устно или по телефона или по електронна поща – документът се попълва от служител на Община Сухиндол, приемащ заявката, обаждането, електронната поща, а се подписва при провеждането на срещата със социален работник.
Документи по образец за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ могат да бъдат изтеглени от официалната интернет страница на Община Сухиндол. За допълнителна информация тел. 06136/2912, Мирослава Иванова – старши експерт „Хуманитарни дейности“.


Ключови думи
Асистентска подкрепа Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати