Сряда, 07 Апр 2021
            
Велико Търново Други

Бойко Борисов с изненадващо посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

  05.01.2021 13:34
Бойко Борисов с изненадващо посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

Изненадващо посещение във великотърновското Средно училище „Емилиян Станев“ направи днес премиерът Бойко Борисов. Той бе придружен от кмета инж. Даниел Панов, от министрите на образованието Красмир Вълчев и на финансите Кирил Ананиев и посрещнат от ръководството на училището в лицето на директора Кина Котларска.

Пред премиера Котларска разказа за условията, при които най-малките учат след връщането им в клас.

Образованието и грижите за децата са приоритет за българското правителство. С около 1,2 милиона лева е ремонтирано най-голямото училище във Велико Търново „Емилиян Станев“. Външните стени са топлоизолирани. Цялото осветление е подменено. Внедрена e и отоплителната инсталация, като е вкарана автоматика за управление на топлоподаването. Изградена е система от слънчеви колектори, които осигуряват гореща вода за плувния басейн и санитарните помещения към него. Монтирана е и климатична камера от най-висок клас, осигуряваща пресен въздух и ниска влажност в залата на басейна. Двата физкултурни салона също са оборудвани с нова вентилационна инсталация с климатична камера, което позволява охлаждането им през лято.

Ежедневно следим обстановката в страната. Противоепидемичните мерки доведоха до тенденция от положителни резултати, затова и при много добре създадената организация в българските училища, най-малките ученици вчера се върнаха в клас. Другата седмица предстои да вземем решение и за възобновяване на присъствените учебните занятия за децата от 5 до 12 клас.

Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Държавата инвестира в доста проекти, благодарение на които се подобрява животът на хората в цялата страна. Тази година общините ще получат допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв., написа Борисов в личната си страница след посещението.

Той коментира и предстоящите избори:

Президентът сам обяви кога е изборният ден. Ако някой му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите на друга дата. Ако е искал да ги отменя, това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма. Този отговор не могат да дадат и най-добрите здравни експерти в света. Във време на пандемия има място само за отговорни решения.

Сн. стоп кадър/ официална страница на Бойко Борисов във Фейсбук


Ключови думи
Бойко Борисов СУ Емилиян Станев Кина Котларска
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати