Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Борисов във Велико Търново: Докато няма ваксина или лекарство за COVID-19, нищо в света няма да се промени

  16.04.2020 17:45
Борисов във Велико Търново: Докато няма ваксина или лекарство за COVID-19, нищо в света няма да се промени

Когато Европа се отвори, и ние ще се отворим.

Истината е, че докато няма ваксина или лекарство за COVID-19, нищо няма да се промени в света.
Така коментира най-актуалната тема от последните седмици за целия свят министър-председателят Бойко Борисов. Днес той бе във Велико Търново, за да благодари лично на собствениците и екипа на ``Хигиенно-медицинска индустрия``, дарили 8 тона дезинфектанти за болници, църкви и манастири в цялата страна.  
Това дали ще се облекчават мерки или ще се удължава извънредното положение, зависи от броя на заболелите и умрелите. Ако успеем да задържим този плавен ръст, като дойдат заболяванията, ще имаме пълната готовност. Виждате какво се случва по света, дори във водещи държави. Но бях честен. Знам колко е тежко да кажеш извънредно положение до 13 май. Можеше и ние да караме по 2 седмици, но е несериозно да си мислим, че така ще спрем този изключително коварен вирус, който в момента буквално погреба света като икономика, туризъм, като начин на живот, коментира Борисов.
Днес се наложи да спирам полети от Великобритания. Защото хората във Варна се разбунтуваха, и с право. Искам, ако може, ден преди 13 май да махнем извънредното положение. Но моят страх е, че така, както най-добре се справяме в Европа с COVID-19, какви ще са резултатите по празниците и 5-6 дена след това, сподели опасенията си премиерът.
Той информира, че от следващия вторник се възобновяват имунизациите на бебета, женските консултации и плановите операции.

Биляна МИЛЧЕВА

Сн. Фейсбук/ Бойко Борисов

 


Ключови думи
Бойко Борисов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати