Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Премиерът Борисов: Във Велико Търново и Габрово се произвежда плат с мембрана

  18.03.2020 15:55
Премиерът Борисов: Във Велико Търново и Габрово се произвежда плат с мембрана

``Оказа се, че в България шивашката и текстилна промишленост си е добре развита. Да не стане някой да помисли, че сме се засилили да правим бизнес или да изнасяме, преди да сме обезпечили не на 100, на 1000% и сигурни в това, което ще се произведе``.
Това каза премиерът Бойко Борисов във връзка с личните предпазни средства срещу коронавирус на ивънредна среща с президента Румен Радев. И продължи:
``На две места в България се произвежда плат с мембрана – в Габрово и Търново, на едното място по 4, на другото – по 9-10 километра плат на ден. Фирмите ще могат да шият от 2 до 8 хил. на ден. Военното интендантство започва и то да работи по 200  комплекта на ден...
Имаме много добри шивачки, кроячки. Максимум сме натоварили мощностите да произведем всичко необходимо за вътрешния пазар. Един комплект няма да се изнесе, докато не се презапасим.
Интересът към нашата индустрия е огромен. Особено тъкачниците са кът.
Оказа се, че имаме и много спиртоварни. Деблокирахме и от резерва, подготвяме за мрежата.
Европейската комисия заявява подкрепа, само че тази подкрепа се състои в това да кажат, че имаме право да преструктурираме фондовете си.
От бюджетен излишък, вече може да се счита, че сме с 3 милиарда дефицит. Но към този момент нищо не заплашва пенсионната система. Тя се попълва от бюджета и трябва за дълго време да се гарантира от бюджета да се попълва пенсионната система``.

Сн. стоп кадър Нова ТВ


Ключови думи
Бойко Борисов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати