Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Почти всички малки ученици в Горна Оряховица отново са в училище

  04.01.2021 10:36
Почти всички малки ученици в Горна Оряховица отново са в училище

Почти всички ученици от 1 до 4 клас в град Горна Оряховица отново са в класните стаи след близо месец дистанционно обучение. В три от градските училища присъствието на 4 януари дори наближава 100%.

В СУ „Георги Измирлиев” от 346 деца в начален етап, отсъстват само 6. 15-те паралелки са разпределени така, че да няма засичане на потоците. Предвидено е от северния вход на училището да влизат учениците от първите и вторите класове, а от източния вход - третите и четвъртите класове.

Почти 100% е присъствието и в ОУ „Иван Вазов”, където от 1 до 4 клас има 302 деца. Всички деца са прегледани от сестрата на училището и са здрави. Здрави са и учителите. Класовете са разпределени в училищната сграда така, че да не става струпване и да не се срещат различните паралелки.

Само 4 са отсъстващите в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, където учениците в начален етап са 147. Базата на училището също позволява да няма струпване и са създадени всички условия за безопасна среда.

В СУ „Вичо Грънчаров” от 144 в начален етап отсъстващите са 11, като родителите на 4 от тях са поискали да продължат обучение в електронна среда.

Повече отсъстващи има в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и там екипът на училището ще положи усилия да върне децата отново в красните стаи. От 81 деца от 1 до 4 клас, на училище днес са 64 или 79%. От отсъстващите 7 са информирали, че са болни, а на три родителите са болни и ще изчакат с пускането на децата си в клас. Останалите са от най-бедните семейства на Гарата и Калтинец, които ще бъдат обходени от медиатор и ресурсен учител, за да се установи защо не са на училище. Някои от тях дори нямат ток и може и да не са разбрали, че училището започва отново. Затова с тях ще се говори лично и до ден-два всички здрави деца отново ще са в час.


Ключови думи
училище начален етап дистанционно обучение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати