Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Управителят на МБАЛ д-р Иванов получи първата ваксина в Горна Оряховица

  29.12.2020 11:46
Управителят на МБАЛ д-р Иванов получи първата ваксина в Горна Оряховица

35 медици от първа линия получават първите ваксини срещу коронавируса в Горна Оряховица. Пилотната доставка от 35 дози ще бъде оползотворена днес и утре, а редовната имунизация ще започне през януари.

Първата ваксина бе сложена на управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов. След него беше главната сестра на Болницата и един от ветераните – д-р Елиас Хадад. Днес ще минат още двайсетина медици, утре останалите петнайсетина.

Около 30% от екипа на Горнооряховската болница желае ваксина, като бройката се увеличава всеки ден. Доста хора са преболедували и вече имат антитела, така че те ще се ваксинират по-късно – вероятно през март и април.

Ваксинацията е като здравно-осигурителната ни система – тя е израз на солидарността. Ваксинирането на здравите хора е единственият начин да се спре разпространението на вируса и единственият начин да се предпазят рисковите групи и тези, които не могат да се ваксинират по медицински причини, обясни д-р Иванов след ваксинацията.

Ваксинирам се защото съм лекар и искам всички мои пациенти и колеги да са спокойни, че няма да ги заразя. Искам да спокойни и близките и приятелите ми. И не на последно място, защото съм убеден, че това единственият начин да спрем пандемията и да заживеем без страх и притеснения, каза още управителят на МБАЛ.


Ключови думи
д-р Иван Иванов ваксина МБАЛ Св. Иван Рилски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати