Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Парламентарната комисия по образование и наука отличи Историческия музей в Горна Оряховица

  23.12.2020 12:07
Парламентарната комисия по образование и наука отличи Историческия музей в Горна Оряховица


С признание за работата му приключва трудната 2020 г. за екипа на Историческия музей в Горна Оряховица. Музеят е отличен със специална грамота от Комисията по образованието и науката към Народното събрание, във връзка с годишната награда „Училището в музея, музеят в училището”.
Наградата е учредена през март 2019 г. по инициатива на председателя на Комисията Милена Дамянова с цел насърчаване на връзката между културните и образователните институции. Призът се връчва за реализирани образователни програми съвместно с училища и детски градини.
Историческият музей в Горна Оряховица е един от петте музея в страната, отличени за тази година. Грамотата е за образователната програма „Археологическа школа на открито – средновековна крепост „Ряховец”.
Приемаме отличието като признание за усилията ни да продължим добрите си инициативи за работа с деца и ученици, въпреки трудностите на 2020 г., и сме благодарни, че това не е останало незабелязано, казват от Музея в Горна Оряховица.
Археологическа школа „Ряховец” е първата по рода си в България, която се осъществява успешно вече пет археологически сезона, благодарение на партньорството между Исторически музей – Горна Оряховица, Община Горна Оряховица, археологическия екип, местните училища и спонсорите (седем частни фирми от региона). Безспорно това е една добра практика, която показва, че чрез постоянство и сътрудничество идеите се реализират успешно като устойчиви и продуктивни във времето.
Екипът на Исторически музей – Горна Оряховица е напълно убеден, че силата на един общински музей е тъкмо в обединените усилия – в името на децата, на тяхното образование и възпитание, на тяхното развитие и щастие.


Ключови думи
Исторически музей Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати