Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Коледно градче вече посреща гости във Велико Търново

  30.11.2020 15:17
Коледно градче вече посреща гости във Велико Търново

Коледният базар на открито отвори врати във Велико Търново. Превърнало се в традиция, мини празничното градче е изградено от 25 къщички, които са разположени в парк „Марно поле“.
Създадена е специална организация, за да се осигури достатъчно пространство за социална дистанция и да се избегне струпването на хора. Заради това базарът бе изграден само в парк „Марно поле“, където е въведено еднопосочно движение на хората, а служители следят за носенето на маски от страна на посетителите и на изложителите. Осигурени са и диспенсъри с дезинфектанти.
В павилионите се предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири, произведения на художествените занаяти. Всеки може да си вземе за вкъщи кулинарни изкушения, вина, пелин, месни деликатеси. Заради противоепидемичните мерки дегустации тази година няма.
Богато е разнообразието от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични изненади.
Под внушителна естествена елха вече работи и Коледната поща, където джуджетата ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа.


В една от къщичките е разположена благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на над 30 социални услуги от Община Велико Търново. В друг от павилионите е благотворителната колекция на „Приятели на животните ВТ“, която включва подаръци и изненади за домашните любимци. Събраните средства ще послужат за храна, одеяла и други необходими за зимния сезон принадлежности за бездомните животни.
Коледният базар е организоран от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2020 г.
Изпълнението на противоепидемичните мерки бе потвърдено и от екип на Регионална здравна инспекция, проверил базара още в първия му работен ден.


Ключови думи
коледен базар Велико Търново Марно поле
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати