Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

Осъдиха двама, пребили компания в парк „Марно поле“ във Велико Търново

  26.01.2022 16:21
Осъдиха двама, пребили компания в парк „Марно поле“ във Велико Търново

По обвинение на Районна прокуратура - Велико Търново, обвиняемите Р. И. и М.А. (непълнолетен) са признати за виновни за това, че на 10.07.2021 г. в гр. Велико Търново, в парк „Марно поле“, в съучастие с М.М., чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено и по хулигански подбуди  причинили  средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на три лица.

Около 3 часа след полунощ обвиняемите били в парка, където видели пострадалите. Без причина отишли при тях и им нанесли побой.

За извършеното хулиганство Р.И. е осъден на две години лишаване от свобода, което наказание на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитател срок от три години. На непълнолетния М. А. е наложено наказание пробация за срок от една година с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и ограничения в свободното придвижване (забрана да посещава парк „Марно поле“ в гр. Велико Търново и забрана да напуска жилището, което обитава, за времето от 21.30 ч. до 06.00 ч.).

Наказанията на двамата обвиняеми са наложени след одобрени от съда споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди. По отношение на третия извършител - М.М., който не е признал вината си, наказателното производство продължава  в съда по общия ред.


Ключови думи
Марно поле хулиганство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати