Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Горна Оряховица е готова за зимата

  09.11.2020 06:36
Горна Оряховица е готова за зимата

Организация за справяне със зимната обстановка е създала Община Горна Оряховица. 90-те км улична мрежа в града са задължение на ОП „Поддържане на пътна инфраструктура и озеленяване“. Предприятието има в наличност 300 тона пясък и 170 тона сол, като при необходимост ще бъдат закупени още.
Изготвен е график за снегопочистване и опесъчаване, като улиците са разпределени в 3 категории според степента на важност. 6 специализирани автомобила с гребло, 2 пясъкоразпръсквача, лугоразпръсквач и грайфер товарач вече са подготвени за работа при зимни условия. Направена е организация за почистване на паркове и паркинги в гр. Горна Оряховица.
Кметовете на Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище и Драганово са задължени да сключат договори с организации и фирми за наемане на техника за снегопочистване на улиците. Стартирана е обществена поръчка за избор на изпълнител за зимно поддържане и снегопочистване на улиците от IV-класна пътна мрежа на територията на общината, улиците в Писарево, Горски горен и Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Правда, Янтра, Върбица, Крушето и републикански път III – 514 в Долна Оряховица.
През зимния сезон общинската администрация не разрешава разкопавания на уличните платна, алеи, тротоари, зелени площи и вътрешноквартални пространства, освен при авария. Служители на Общината контролират тротоарите и улиците да са почистени от строителни материали.

Сн. архив


Ключови думи
зимно поддържане Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати