Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

И деца от Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село са с установен коронавирус

  15.10.2020 12:19
И деца от Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село са с установен коронавирус

9 деца от Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП) в Ново село са с коронавирус. Припомняме, че на 13 октомври бяха обявени положителните тестове на двама от преподавателите в Центъра.
Пет от децата са настанени в общежитие към ЦСОП, а четири - в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“ в Павликени. На двата Центъра са предписани извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите на учениците в двете институции, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани общо осемнадесет нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19.
Един от регистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на COVID-19 в производствено предприятие. Останалите осем случая нямат връзка помежду си, както и с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта.
Починал е мъж на 64 г. с придружаващо заболяване диабет. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството и близките на починалия.
Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Ключови думи
Ново село коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати