Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Инж. Добромир Добрев: Горна Оряховица е всеки един от нас

  12.10.2020 09:22
Инж. Добромир Добрев: Горна Оряховица е всеки един от нас

Уважаеми съграждани,

Днес заедно празнуваме 150-тата годишнина на нашия град. Един град, който непрекъснато се променя…
Далеч назад е останало времето на волските каруци и калдъръма, на старите суджукарски занаяти и търговските ханове, на развалините от голямото земетресение… Далеч е грохотът на първия влак, спрял на гара Горна Оряховица, или на първия самолет, кацнал на нашето летище…
За тези 150 години е извървян дълъг път. Но Горна Оряховица не е само парче земя – тя е всеки един от нас! Поколения са предавали на тези след тях своя опит и поука. За тези 15 десетилетия много достойни жени, мъже и цели фамилии са оставили имената си в историята на нашата община.
Затова днес горнооряховчани обичат града, в който живеят, защото ценят направеното и го пазят. Днес всяка детска градина и площадка, всяко училище, парковете и този площад – са обновени и модерни. Те са за нашите приятели и гости, за нашите семейства, за нашите деца! Изобщо не са случайни наградите, които нашата Община печели за развитието и благоустрояването си в последните години. Те са признание за горнооряховчани и знак за моя екип да продължава да си поставя все по-амбициозни цели.
Тази вечер ще отличим хората, които днес помагат на града ни и го прославят. Техните имена ще се наредят до тези на Иван Момчилов, Никола Петров и Атанас Буров!
През месец май, когато е празникът на нашия град, не успяхме да се съберем заедно на нашия площад. Да, обстоятелствата не го позволиха… Но горнооряховчани за тези 150 години са успели да преодолеят проблеми по-тежки от днешния – ще успеем и ние!
Вашето постоянство и трудолюбие са гордост за мен – защото те са двигателят на нашия град!

Честита 150-годишнина!

Инж. Добромир Добрев, кмет на Горна Оряховица


Ключови думи
инж. Добромир Добрев 150 г. град Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати