Събота, 06 Авг 2022
            
Горна Оряховица Други

Инж. Добромир Добрев: Пожелавам на всички мир и радост в домовете

  06.05.2022 06:56
Инж. Добромир Добрев: Пожелавам на всички мир и радост в домовете

Уважаеми съграждани,

Днес е 6-ти май – най-хубавият от пролетните ни празници!

България е страна, чиято държавност е сред най-старите на европейския континент, а този ден се празнува много преди това, още от тракийско време. Празнува се тук, на Балканите, и по целия свят.

Свети Георги е почитан и от християни, и от мюсюлмани. Наречен е Победоносец и заради това днес, освен че отдаваме почит към паметта на светеца, честваме и Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

Днес искам да поздравя всеки, чието място е в редиците на нашата армия. Благодарение на Вас, на Вашия труд и дисциплина се чувстваме по-спокойни и можем да работим над задачата, която стои пред нас – благополучието на града ни. Пожелавам на всички мир, радост в домовете и постоянство в работата!

На Гергьовден почитаме бойните си знамена, донесли толкова много слава на българския войник и офицер, на нашата родина България. Нека и днес сведем глави пред най-ценното за нас – нашето бяло-зелено-червено, и се помолим на небесния светия за мир и благоденствие!

На днешния ден земеделците и овчарите правят курбан, за да са плодородни земите и здрави стадата. Гергьовден е и техен празник, защото бележи началото на лятната половина от годината. Стадата се изкарват на далечна паша, а нивите чакат Свети Георги да ги благослови с пролетния си златен дъжд. Портите на къщите и кошарите са украсени с цветя, момите се люлеят на люлка и всички се събират край празничната трапеза.

Така, със семействата си, ние посрещаме празника. Предстои усилна работа, но сърцата ни са пълни с надежда за здраве и берекет.

Честит празник на всички именници, на всички горнооряховчани!

Бъдете живи и здрави!

Инж. Добромир Добрев, Кмет на Община Горна Оряховица


Ключови думи
инж. Добромир Добрев Гергьовден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати