Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

В Ново село организират акция в подкрепа на пострадало от пожар семейство

  08.10.2020 09:48
В Ново село организират акция в подкрепа на пострадало от пожар семейство

Доброволческа акция в помощ на пострадало от пожар семейство организират в Ново село. Огънят лумна на 29 септември от лек автомобил, паркиран в близост до къща. Сигнал за случая е получен в 20. 47ч. До пристигането на екипа на пожарната пламъците са обхванали и покривна конструкция на намираща се в близост стопанска постройка.

Бързата намеса на съгражданина ни Петър Бонев и акуратните действия на екипите от „Пожарна безопасност и защита на населението“ допринесоха за това домът им днес да е обитаем и в условия на силен вятър огънят да не обхване и съседни имоти. Изгоряха всички стопански постройки.
Организираме доброволческа бригада за почистване на отломките в помощ на пострадалите, информират от Кметството в Ново село.

Акцията ще се проведе на 10 октомври, събота, от 9 ч. до 16 ч.

Повече от 15 човека ще си пречим. Молим тези, които биха могли да помогнат, на телефон 0898789048 да посочат в кой часови график е възможно за тях това, казват организаторите.

Подобна акция се провежда не за пръв път в Ново село. В началото на април ел. инсталация подпали пристройка към дома на Ели и Пол Адамсън. Няколко дни по-късно новоселчани се организираха и помогнаха за разчистването на пораженията от пожара.

Сн. архив Кметство Ново село/ останките от пожара в дома на семейство Адамсън


Ключови думи
пожар Ново село
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати