Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Учебната година във Велико Търново започна с повече ученици

  15.09.2020 16:21
Учебната година във Велико Търново започна с повече ученици

Новата учебна година във Велико Търново започна спокойно, с много настроение и положителни емоции, макар и без големи тържества заради епидемичната обстановка и въведените мерки. За поредна година се увеличава броят на учениците в старопрестолния град и общината, обяви кметът Даниел Панов и подчерта, че това е добрата новина, показателна за развитието на старата столица.
Близо 700 първокласници влязоха за първи път в класните стаи. Даниел Панов гостува в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и СУ „Емилиян Станев“, където празничното посрещане бе за първолаците и петокласниците. Панов пожела на децата да бъдат здрави, смело да навлязат в света на учението и да правят все по-големи крачки към знанието. Той благодари на учителите и на родителите за всичко онова, което правят за малките великотърновчета – бъдещето на града.
В ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ кметът разгледа новата класна стая на открито. Съвсем скоро в двора на училището ще бъде оформена и специална площадка за пътна безопасност. През последната година сградата на СУ „Емилиян Станев“ бе основно ремонтирана, а обликът й след санирането се забелязва отдалеч. В най-голямото училище във Велико Търново и региона също е създадена стриктна организация по прилагането на противоепидемичните мерки. Във фоайето до централния вход е монтирана специална термокамера с рамка, през която се преминава за секунди. В училището тази година обучението няма да е по кабинети, а всеки клас разполага със собствена стая.
Гости на първия учебен ден в различни училища от града бяха също заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев, както и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
8620 са учениците във Велико Търново. От тях близо 6800 са възпитаниците на училищата на общинско финансиране във Велико Търново – с повече от 60 спрямо миналата година. Още над 1800 са учениците в държавните професионални гимназии.


Ключови думи
Даниел Панов учебна година
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати