Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други Павликени

Инж. Даниел Панов и инж. Емануил Манолов са сред наградените в ``Кмет на годината 2020``

  31.10.2020 08:41
Инж. Даниел Панов и инж. Емануил Манолов са сред наградените в ``Кмет на годината 2020``

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов са сред победителите в тазгодишната инициатива ``Кмет на годината 2020``. Конкурсът се провежда всяка година от 2013 г. насам. Чрез него след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg - единствените национални медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители.

Инж. Даниел Панов бе отличен в категория ``Инвестиции в образователна инфраструктура`` - голяма община. В същата категория, но за малка и средна общини, призовете отидоха съответно при Цветанка Йотина, кмет на Мирково, и при Корнелия Маринова, кмет на Ловеч. Наградата е за кметове на общини, които изграждат нови детски градини и училища, извършват ремонти и реконструкции на учебните заведения, модернизират и благоустрояват пространствата и дворовете.

Инж Емануил Манолов стана Кмет на гражданите 2020 – средна община. В тази категория победители са също колегите му Иса Бесоолу от Павел баня при малките общини и Йорданка Фандъкова, кмет на София, при големите. Според регламента, това е приз за кмет, който е най-близо до гражданите с приемните си дни, с отчет през социални мрежи и седмични или месечни брифинги за свършеното, за най-бърза реакция на проблемите на хората и решаването им.
Гражданите са най-важни за нас, те са ни натоварили с много отговорности и очаквания. Това е награда за общинската администрация. Kmeta.bg ни предават безценния опит на колегите от другите общини. И за в бъдеще се надявам да продължим със същите темпове, каза инж. Емануил Манолов, цитиран от kmeta.bg, при получаването на отличието си.

В рамките на инициативата ``Кмет на годината`` на специално създадената за националния конкурс платформа - kmetnagodinata.bg, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи. Тази година вота си дадоха 651 324 души.


Ключови думи
Даниел Панов Емануил Манолов Кмет на годината 2020
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати