Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Първокласниците получиха „Родолюбив буквар“ от Община Горна Оряховица и инж. Добромир Добрев

  15.09.2020 15:51
Първокласниците получиха „Родолюбив буквар“ от Община Горна Оряховица и инж. Добромир Добрев

"Здравей, първокласнико! Днес е важен ден за теб - за пръв път влизаш в голямото училище. То е твое! В класната стая и между страниците на книгите е пълно с нови неща и нови приятели. Тук са твоите учители. Опитай да запомняш повече от техните думи и не се срамувай да им задаваш въпроси или да им поискаш помощ!
Искам да ти кажа, че не всичко ще се получава от първия път и не всяка задача ще е вярна. Пък и няма как да знаеш дали буквата в тетрадката ти е най-красива, ако не си изписал дълги редове с нея... Но аз знам, че ще се справиш, защото всеки дошъл в първи клас е любопитен и смел! Винаги, когато показваш най-доброто от себе си, твоите учители и аз ще се гордеем с теб! Желая ти здраве и на добър час!".
Това е посвещението, оставено от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев в книжките „Родолюбив буквар“, които днес подари на първокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица и от всички останали училища в Горнооряховско. Инж. Добрев бе специален гост на тържеството по откриване на новата учебна година във втория град в общината. На него бяха и кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев и общинските съветници Григор Минков и Веско Ирибаджаков.
Припомняме, че през започналата вече учебна година две училища в общината бяха включени в списъка на иновативните - ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица и СУ "Георги Измирлиев" в общинския център.


Ключови думи
училище Долна Оряховица Йордан Байчев Веско Ирибаджаков инж. Добромир Добрев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати