Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Търновското дружество „Джамбо 33” печели поръчката за реновиране на Градската градина в Горна Оряховица

  07.09.2020 13:21
Търновското дружество „Джамбо 33” печели поръчката за реновиране на Градската градина в Горна Оряховица

„Джамбо 33” ЕООД събира най-много точки в процедурата за избор на изпълнител на проекта за реновиране на най-стария парк в Горна Оряховица. Фирмата печели в състезание с горнооряховското дружество „Енел строй”. Двете фирми са направили много близки предложения като цена и време за изпълнение, но „Джамбо 33” предлага малко по-добри оферти. Изпълнение в рамките на 146 календарни дни и 1 187 247 лева без ДДС е печелившото предложение на търновското дружество. За да се стигне до договор обаче, трябва да изтече срокът за обжалване пред КЗК, който започва да тече от деня на уведомяване на участниците.

Градската градина, която има вече 130-годишна история, за първи път ще бъде обновявана с финансовата помощ на ОП „Региони в растеж”. Проектът, който е одобрен за финансиране с 1,5 милиона лева, е част от Интегрирания план за възстановяване и развитие и е включен в Инвестиционната програма на Горна Оряховица.

Парк „Градска градина” е разположен на площ от 30 дка и от създаването му не са правени съществени промени, а по-голяма част от алеите се нуждаят от ремонт. Проектът предвижда монтирането на нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, както и детски площадки, фитнес на открито и други атракциони. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания. Ще има също така обособени места за любителите на шахмата и таблата. След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.

„Джамбо 33” вече има няколко реализирани проекта в Горна Оряховица, последният от който е изграждането на приют за бездомни. Фирмата участва и в санирането на блокове по Националната програма за енергийна ефективност.


Ключови думи
Градска градина Горна Оряховица Джамбо 33
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати