Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Градската градина в Горна Оряховица е готова, подготвя се въвеждане в експлоатация

  16.01.2022 06:27
Градската градина в Горна Оряховица е готова, подготвя се въвеждане в експлоатация

Реконструкцията на най-стария парк в Горна Оряховица на практика приключи и остава само да се подготвят всички документи за въвеждане в експлоатация.

От строителните работи всъщност е останало само едно нещо – монтирането на Спондж Боб и един от спасителите на Пес патрул до централния фонтан. Скулптурите са поръчани и ще дойдат всеки момент, така че с това ще се сложи и финалния щрих на ремонта. Монтирано е и видеонаблюдението, с което трябва да се охранява парка, но още не е пуснато. А още преди официалния край на ремонта започнаха и посегателствата в парка. По празниците някой се е сдобил с борче, като е извадил едно от новозасадените дръвчета в Градската градина.

Друга фиданка пък е била счупена и вече е подменена, но вероятно няма да е последната щета.

Документалното приключване на проекта ще позволи на Общината да поиска и финалното плащане от управляващия орган на ОП „Региони в растеж”. Общата стойност на проекта е 1 473 685 лв. А Общината осигури още близо 40 000 лева собствени средства за видеонаблюдението, което ще се осъществи с 20 камери и наблюдателен пункт в Полицията.

След обновяването паркът има няколко обособени зони – няколко детски площадки, фитнес на открито, две игрища – терен за тенис на корт и комбинирана площадка за волейбол и баскетбол, зона за тихи игри.

Има два фонтана, нов подход откъм южната част, подменена е настилката, както и парковото осветление. Направено е и допълнително озеленяване.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Градска градина Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати