Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

До края на септември можем да коригираме годишните си декларации в НАП - Велико Търново

  04.09.2020 06:42
 До края на септември можем да коригираме годишните си декларации в НАП - Велико Търново

До 30 септември гражданите и фирмите могат да подадат коригиращи декларации, с което да променят данните, посочени в годишната си данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица или за облагане с корпоративен данък /за фирмите/, напомнят от НАП В. Търново.
При установяване на грешки във вече подадени годишни данъчни декларации за предходната 2019 година по чл. 50 от ЗДДФЛ /Закона за доходите на физическите лица/ и по чл. 92 от ЗКПО /Закон за корпоративното подоходно облагане/ граждани и фирми могат да подадат еднократно коригираща декларация в Агенцията, като най-лесно и бързо това може да стане по електронен път – с ПИК /Персонален идентификационен код/ за физическите лица и с електронен подпис за юридическите лица.
В законовите срокове за подаване на годишни данъчни декларации в НАП В. Търново са приети общо 16830 декларации за получени доходи, като 8536 от формулярите са подадени онлайн с ПИК.
За дължими корпоративни данъци бяха подадени 9448 , всички по електронен път.
Допълнителна информация за плащанията през електронните услуги на приходната агенция можете да видите в сайта или да получите от Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.


Ключови думи
НАП корекция данъчни декларации
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати