Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Неколкократно увеличение на подадените данъчни декларации от физически лица отчитат от НАП във Велико Търново

  17.02.2022 10:19
Неколкократно увеличение на подадените данъчни декларации от физически лица отчитат от НАП във Велико Търново

Над  5 пъти повече данъчни декларации за доходи от физически лица през тази година са подадени в първия месец на данъчната кампания в ТД на  НАП Велико Търново. Получени са  2134 декларации, от които 1300 бр. са в офиса на НАП. Значителен е интересът за ползване на електронните услуги, като до момента около 30% от подадените декларации са с  ПИК и електронен подпис. 

От НАП са очаквали да се увеличи броят на подадените декларации през януари, тъй като в края на миналата година много работодатели са пропуснали за своите служители възможността да ползват чрез тях данъчното облекчение за отглеждане на деца.

В началото на март в Портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Напомняме, че само по електронен път трябва да подават декларациите си самоосигуряващите се лица и земеделските стопани.

Крайният срок за деклариране на доходите от миналата година и внасяне на данъка от физически лица  е 3 май, а за едноличните търговци периодът е от 01 март до 30 юни.


Ключови думи
данъчни декларации
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати