Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Общината пуска концесия за паркинга зад ГУМ

  30.07.2020 12:05
Общината пуска концесия за паркинга зад ГУМ

План за действие за общинските концесии приеха съветниците на последното си заседание. Планът всъщност включва само една точка – концесия за изграждане на паркинг между ГУМ и Историческия музей. Реализирането на този проект най-накрая ще отпуши реконструкцията на магазина, който се нуждае от сериозно количество паркоместа, за да се превърне в модерен търговски център.

На предишно заседание съветниците дадоха карт бланш на новия собственик на ГУМ да изгради подземен паркинг на мястото на старото нафтено стопанство на магазина. Точно над него трябва да е надземният паркинг с площ от близо 700 кв. м.

До реално строителство на паркинг обаче е още далеко. На този етап Общинският съвет само е приел да се подготви процедура. На следващо заседание ще бъде разгледана и евентуално приета документацията и ще бъде открита процедура за концесиониране. След това вече Венцислав Стоев трябва да се пребори за концесията. Отсега е заложено, че бъдещият концесионер ще трябва да изгради и тротоарна връзка между ул. „Сидер войвода” и площада.

Междувременно се наложи конструктивно укрепване на сградата на ГУМ. След продажбата стана ясно, че еркерната плоча е спукана и се нуждае от сериозно укрепване. Едва след като бъде отстранен този скрит дефект, ще се проектира и самото преустройство.


Ключови думи
ГУМ концесия паркинг Венцислав Стоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати