Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

БАПЗГ с позиция за вандализма в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

  29.07.2020 11:22
БАПЗГ с позиция за вандализма в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпрати своя позиция до МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица, в която остро осъжда вандалската проява на неизвестния злосторник, който повреди преди дни таблото на новия асансьор в стационара.
"С тази своя хулиганска постъпка злосторникът не само е посегнал на обществено имущество в болнично заведение по време на коронавирусната криза, но е показал неуважение към лекуващите и болните в лечебното заведение и е застрашил живота на персонала, пациентите и посетителите", пише в позицията.
От БАПЗГ призовават служителите на МВР да издирят извършителя, който е постъпил по този недопустим начин и той да получи адекватно наказание за вандалския акт.
"Смятаме, че освен глоба, извършителите на подобни вандалски прояви би трябвало да полагат обществено полезен труд в лечебните заведения, за да разберат огромната отговорност, която носят медицинските специалисти за своите пациенти, както и да осъзнаят грешката си, за да не извършват в бъдеще постъпки, които са в ущърб на обществото и общественото здраве.", заършва позицията, подписана от Милка Василева, председател на УС на БАПЗГ.


Ключови думи
вандали МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати