Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

12 души с COVID-19 са настанени в Болницата в Горна Оряховица, отвориха нов сектор

  23.07.2020 13:30
12 души с COVID-19 са настанени в Болницата в Горна Оряховица, отвориха нов сектор

12 пациенти с COVID-19 се лекуват в горнооряховската Болница към 23 юли. Няколко дни по-рано беше изпълнен капацитетът на Инфекциозното отделение, което разполага с 10 легла, и бе отворен нов сектор за пациенти с коронавирус.
Проблемът не е в леглата. Трудностите са при обезпечаваенто на тези легла с медицински специалисти. Екипите, които работят с болните с COVID-19, и без това са на минималната граница като състав. При положение, че изнасяме работата извън Инфекциозно отделение, ще трябва да се сформира нов екип, което пък означава, че се дърпат хора от други места. Още повече, че е сезонът на отпуските и хора и без това не достигат. Засега обаче се справяме, в никакъв случай не мога да кажа, че сме изправени пред някаква криза, коментира шефът на Болницата д-р Иван Иванов.
12-те пациенти всъщност не са само от Горна Оряховица.  Има от Велико Търново, от Еленските села. Те нямат нищо общо помежду си и не може да се говори за някакво локализирано огнище. Всички са в стабилно състояние, до средно тежки случаи. Всъщност досега в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ не са имали пациент с COVID-19, който да се е влошил и да е трябвало да бъде подлаган на апаратно дишане. Така че новата техника, с която болницата се сдоби в началото на пандемията, все още не е използвана за пациент с коронавирус.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
МБАЛ коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати