Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Жителите на Караисен искат помощ от Явор Божанков за решаване на водния проблем на селото

  11.07.2020 12:45
Жителите на Караисен искат помощ от Явор Божанков за решаване на водния проблем на селото

Своето вековно съществуване село Караисен дължи и на факта, че в него винаги е имало многобройни водоизточници: общоселски чешми, общоселски герани и много пълноводни кладенци в частните имоти на жителите на селото. Към момента обаче вода в селото няма. Жителите на Караисен са преминали на строг воден режим, а дългосрочно решение на проблема все още не се вижда. Давайки гласност на ситуацията, в която са се озовали, караисенчани се надяват, че решение на проблема би трябвало да се намери, тъй като наблизо има достатъчно водоизточници, от които би могло да се прокара водоснабдителна система, или просто да се подменят повредени елементи от вече изградена такава.

„През изминалата година пред нас се появи трудност, с която се борим и до ден днешен, но решение така и не може да се намери. Дебитите на водата в селото постепенно взеха да намаляват, като в последните месеци те са почти пред пълно изчезване. Минахме на режим на водата, като къщите, които се намират във високите части на селото, са почти лишени от наличието на вода през по-голямата част от деня. Искаме да споделим проблема си с Вас, с надеждата да ни дадете съвет или насока, в която да насочим енергията си в предстоящата ни борба за оцеляване и намиране решение в трудната ситуация”.  Това е част от молба, която бе адресирана от Кметство Караисен и радетели на селото към народния представител Явор Божанков, с надежда, че неговото запознаване с проблема би могло да доведе до ускоряване на процедурата по възвръщане на нормалния ритъм на живот на жителите на с. Караисен.

Бързото отзоваване на Божанков доведе и до организиране на открита среща, която ще се проведе на 12 юли от 18:30 часа в центъра на селото.

На 13 юли от 7:40 часа пред Кметството е планиран протест във връзка с решаването на водния проблем на с. Караисен, но надеждата на жителите на селото, както и на всички заинтересовани лица, е да се намери бързо, ефикасно и дългосрочно решение на жизненоважната нужда на жителите на с. Караисен от вода.

 


Ключови думи
Явор Божанков Караисен безводие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати