Сряда, 17 Мар 2021
            
Крими

8 задържани и 13 с повдигнати обвинения при спецоперация в Павликенско

  03.06.2020 11:12
8 задържани и 13 с повдигнати обвинения при спецоперация в Павликенско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе във вторник на територията на РУ – Павликени, под ръководството на Районна прокуратура – Павликени и под наблюдението на Окръжна прокуратура. Акцията се проведе с участието на служители от РУ – Павликени, Г. Оряховица, Свищов, отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР - В. Търново и ЗЖУ.
Проверени са 120 автомобила, 140 граждани и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и 4 по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост.
С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица. На 13 души са повдигнати обвинения, едно от които за  закана за убийство. Установени са извършителите на престъпления – кражби, като са намерени в домовете им вещи, предмет на престъпленията.
Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства - за държане на наркотични вещества и незаконно притежание на боеприпаси. Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол – 300 грама насипен тютюн. 


Ключови думи
спецакция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати