Петък, 30 Сеп 2022
            
Крими

Полицията иззе дрога по време на спецакция срещу наркоразпространението

  01.10.2021 10:27
Полицията иззе дрога по време на спецакция срещу наркоразпространението

Наркотични вещества иззеха служители на ОДМВР - В. Търново при спецакция срещу наркоразпространението. Вчера в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества служители на РУ – В. Търново са извършили проверка в жилище в областния град, обитавано от 32-годишен мъж. Намерени и иззети са около 10 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, бутилки с неопределена към момента течност и червен прах, опаковки от лекарства, колба и електронна везна. В жилището са установени и трима мъже и жена на възраст между 25-37 години от В. Търново и Г. Оряховица. При последвал личен обиск е намерена още марихуана. Тримата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В хода на същата операция е извършена проверка и на адрес в с. Присово, обитаван от 25-годишен мъж. В двора на имота е намерен плик, съдържащ около 30 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

В следобедните часове вчера в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Форд», управляван от 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.


Ключови думи
спецакция марихуана
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати