Сряда, 28 Сеп 2022
            
Крими Павликени

8 бързи производства за незаконно добита дървесина и 13 повдигнати обвинения при спецакция в Павликенско

  30.10.2020 10:44
8 бързи производства за незаконно добита дървесина и 13 повдигнати обвинения при спецакция в Павликенско

8 бързи производства за незаконно добита дървесина и 13 лица с повдигнати обвинения при спецакция за противодействие на конвенционалната престъпност в Павликенско. Операцията е проведена под наблюдението на прокуратурата.
Проверени са 31 адреса в Павликени, Сухиндол, Бяла черква и селата Стамболово, Лесичери, Михалци, Батак и Караисен. Установени и иззети са 34,5 пространствени куб. м. незаконно добити дърва за огрев, за които са образувани 8 бързи производства.
Приключени са други 7 досъдебни производства и една преписка за кражба. 13 лица са привлечени, като обвиняеми, на 12 от тях са наложени мерки за неотклонение „подписка“, едно е задържано за срок до 72 часа.
Образувана е една преписка за държане на акцизни стоки без бандерол.
Проверени са общо 88 лица и 68 автомобила. Съставени са 37 акта, от тях 19 по Закона за движение по пътищата, 1 по Кодекса за застраховането, 3 по Закона за българските лични документи, 2 по Закона за гражданската регистрация и 12 по Закона за горите. Наложени са 48 глоби по фиш. Установени са 60 нарушения на скоростните режими.
В операцията се включиха служители от РУ – Павликени, ОДМВР – В. Търново, ЗЖУ – Русе, ТД ДГС – Болярка и РДГ.


Ключови думи
спецакция Павликенско
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати