Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Мъж от Дебелец дари 1000 евро от Германия за своите съграждани

  22.04.2020 13:03
Мъж от Дебелец дари 1000 евро от Германия за своите съграждани

„1 000 евро е изпратил нашия съгражданин Данаил Николов, който живее в Германия. Средствата са предназначени за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и ще бъдат раздадени на нуждаещи се дебелчани, засегнати от епидемиологичната ситуация. Благотворителната инициатива се осъществява чрез Николай Донев от Дебелец, на когото е предоставена паричната сума за подпомагането. За съдействие по разпределянето и обхващането на по-голям брой нуждаещи се лица, Донев се обърна към общинския съветник Георги Недев и Кметството.
С цел обхващане на всички наши съграждани, които имат необходимост от подкрепа, се обръщаме към Вас за предоставяне на информация за уязвими хора, засегнати от кризата с Covid- 19. Данните изпращайте на лично съобщение на страницата на Кметство Дебелец във Фейсбук или на място. Бенефициенти на дарението могат да бъдат: социално слаби лица; самотноживеещи възрастни хора; останали без работа лица, вследствие на пандемията и др.
Всеки случай ще бъде разгледан отделно и приоритетно оценен, според конкретните потребности и различната форма на уязвимост. Помощта ще бъде разпределена директно към нуждаещите се лица, затова ни е необходимо да посочите освен имена и адрес на засегнатите.
Срокът за набирането на данните е до 28 април 2020г. – вторник.
Благотворителната кампания, която стартира сега, няма да бъде еднократен акт. В отговор на потребностите и броя на засегнатите лица, набирането на средства ще продължи с поставянето на дарителници на няколко обществени места в града. Всеки, който желае, може да се включи в инициативата според възможностите си.
Обръщам се с апел за по-голяма активност. Убедена съм, че заедно ще се справим и с това предизвикателство!”, написа в групата на града кметът на Дебелец Снежана Първанова

Снежана Първанова, кмет на град Дебелец

 


Ключови думи
дарение Дебелец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати