Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Община Елена: Не се поддавайте на слухове и фалшиви новини за короновируса, но и не подценявайте обстановката

  13.03.2020 09:34
Община Елена: Не се поддавайте на слухове и фалшиви новини за короновируса, но и не подценявайте обстановката

На територията на община Елена няма регистрирани случаи на COVID-19, нито са постъпвали сигнали на граждани, оплакващи се от характерните за вирусното заболяване симптоми.
В три села на общината има няколко граждани, които са се завърнали от рискови страни. От м. февруари в Каменари трима са от Италия и един от Гърция, за които карантинният срок вече е изтекъл. В началото на м. март в Майско се завърнаха четирима от Гърция, също толкова от Германия и един от Холандия, във Велковци – един от Италия. Тези граждани не са проявили досега симптоми на вирусното заболяване. Предупредени от кметовете и кметските наместници на селата, всички лица са се свързали с личния си лекар или с управителя на Медицинския център в Елена. Получили са необходимите препоръки и указания да ограничат контактите си, а при поява на симптоми незабавно да ги уведомят по телефона, а не да посещават кабинетите.
Още при първите регистрирани случаи в страната на COVID-19 Община Елена и Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия реагираха незабавно и предприеха строги мерки за намаляване на риска от разпространението на болестта. Необходимо е разпоредбите, указанията, задълженията да се спазват стриктно от всички. Институциите в общината и гражданите да проявят дисциплина и отговорност, да не се поддават на слухове, фалшиви новини и паника, но и да не подценяват обстановката. Своевременното информиране за всяка ситуация, свързана с COVID-19, е сред задълженията на Общината и то ще става чрез нейните медии, уточняват от Община Елена.


Ключови думи
Елена коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати