Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Вандали вилняха в двора на училище във Велико Търново

  10.03.2020 11:03
Вандали вилняха в двора на училище във Велико Търново

Вандали са вилняли в нощта срещу вторник в двора на Професионалната гимназия по електроника "А. С. Попов" във Велико Търново и са нанесле сериозни поразии. Злострониците са блъскали и ритали зверски заграждението, като на места то е повалено на земята. Ръководството на школото е алармирало полицията за хулиганската проява.
"Посегнаха на труда на учителите и на учениците. Оградата отделя двора на училището от пешеходната зона между кварталите "Колю Фичето" и "Бузлуджа". Учениците в момента са в грипна ваканция и заради това смятам, че злосторниците не са наши възпитаници. Посегателството явно е дело на пияни или дрогирани лица", коментира пред „Труд“ възмутена директорката на гимназията Нели Николова.
Тя сподели, че неотдавна от Министерството на образованието отпуснали 3000 лева, за да бъде защитена територията на училището.
"Добавихме и собствени средства, за да купим колове и да направим съоръжението. Със спечелени по проекти пари заедно с учениците от двете екологични групи в гимназията поставихме хранилки за 19 катерички, както и колибка за кучето Рекс, което миналата година осиновихме от градския приют. Създадохме екозона. Децата обожават парка, в който изградихме чешма и поставихме шатра", сподели още Нели Николова.


Ключови думи
вандали Гимназия по електроника
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати