Петък, 19 Мар 2021
            
Други

Вандали не пожалиха и детските площадки в Свищов

  16.06.2020 21:17
Вандали не пожалиха и детските площадки в Свищов

Откраднати врати от дървените огради, счупени пейки и обезобразени съоръжения за игра могат да се видят на детските площадки, които само до преди година бяха основно ремонтирани в Свищов.
През 2018 година, по настояване на жителите на Свищов и след направен оглед на състоянието на детските площадки за игра в града, общинското ръководство предприе действия по обезопасяване и обновяване на детските кътове и местата за отмора край тях. През 2019 година всички детски площадки в крайдунавския град бяха основно ремонтирани и с подменени съоръжения за безопасна игра на малчуганите. Едва година по-късно състоянието на голяма част от тях е отново за ремонт. Вандалските прояви на недобросъвестни граждани за пореден път демонстрираха липса на отговорност и зрялост. Посегателството над кътовете за игра е не само посегателство върху безопасността на най-малките, но и върху правото им на безгрижни детски игри.
Община Свищов апелира към всички граждани да пазят общественото имущество и да подават сигнали за нарушители, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани.
Уважаеми съграждани, нека заедно се погрижим за приветливия облик на нашия град, е апелът на Общината.


Ключови думи
вандали Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати