Събота, 13 Мар 2021
            
Други Свищов

Кметът на Свищов, който стана доброволец в местната болница, е дал положителен тест за COVID-19

  13.11.2020 16:25
Кметът на Свищов, който стана доброволец в местната болница, е дал положителен тест за COVID-19

Кметът на Свищов, който стана доброволец в местната болница, е дал положителен тест за COVID-19. На 12 ноември следобед, Генчо Генчев получил първите симптоми на заболяването. Малко след това му е направен PCR тест, а излезлия днес резултат потвърждава диагнозата Covid-19. Кметът е поставен под карантина в дома си и е в добро общо състояние.
Напомняме, че преди една седмица Генчо Генчев влезе като доброволец в Covid отделението на свищовската болница. От тогава до днес той беше в непрекъсната помощ на медицинския персонал и в услуга на пациентите в отделението. Дни наред кмета и медицинската сестра Лидия Македонска бяха основните лица обслужващи заболелите от коронавирус, като денонощно дежуреха в отделението. По-късно, към тях се присъедини  медицинската сестра и общински съветник Екатерина Романова. За съжаление преди дни с вируса се разболяха двете медицински сестри, като състоянието на сестра Македонска беше силно усложнено и наложи постъпването и в болница. По последна информация от управителя на лечебното заведение Илиян Венков тя се чувства по-добре.
Общински кризисен щаб – Свищов призовава всички граждани да спазват противоепидемичните разпоредби и да се грижат както за личното си здраве, така и за здравето на хората около тях.
Процента на заболеваемостта се увеличава ежедневно, а с това и броя на хората с усложнения. Този факт затруднява лечението и нормалното функциониране на болничните заведения. Недостига на легла, консумативи и лекари е все по-осезаем. Такива затруднения изпитва и свищовската болница, заради което е обявена дарителска кампания. Лично кмета Генчо Генчев призова преди дни всички, които имат възможност да даряват санитарни материали, спално бельо, ел. отоплителни тела и парични средства за лекарства, консумативи и апаратура да го направят. Предметните дарения се приемат в административната сграда на Община Свищов, ул. „Цанко Церковски“ №2, а финансовите средства на познатата банкова сметка:
МФ „Алеко Константинов“
IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12
BIC: UNCR BGSF
Уникредит Булбанк
Основание на превода: Борба срещу COVID-19

 


Ключови думи
Свищов кмет Генчо Генчев ковид положителен тест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати