Събота, 08 Oct 2022
            
Спорт

Хандбалният „Локомотив” спечели първа победа за годината срещу „Асти”

  09.02.2020 20:57
Хандбалният „Локомотив” спечели първа победа за годината срещу „Асти”

Хандбалистите на „Локо” победиха „АСТИ-91” (Хасково) в поредния кръг на „А” РХГ мъже. Зрителите в препълнената зала „Никола Петров” станаха свидетели на един невероятен мач, изпълнен с бързи атаки и здрави единоборства.

След първия съдийски сигнал домакините успяха да поведат с 3:1. Гостите веднага отвърнаха и възстановиха равенството 3:3 в 7-та минута. Последваха силни моменти за горнооряховчани, които отново излязоха напред в средата на полувремето 9:6. Домакините постепенно увеличиха преднината и се оттеглиха на почивката при резултат 21:16.
Втората част започна с три безответни гола за хасковските хандбалисти. „Локомотивци” веднага отговориха с поредица от ефективни и бързи атаки и възпрепятстваха обрата. Комфортната преднина от 24:16 в 40-та мин. освободи психически домакините. Красиви отигравания и голове възпламеняваха привържениците на играта. Инж. Тодор Тодоров – създателят на хандбала в Горна Оряховица, и част от доайените на „Локо” след всеки гол ставаха на крака, аплодираха състезателите и мислено се върнаха в своята младост.
Чест прави на хасковските състезатели, че въпреки разликата в резултата не намалиха скоростта. До последно се бориха за всеки гол и заслужиха уважението на горнооряховската публика. С последната сирена успяха да отбележат за крайното 38:26.
Двата отбора бяха изпратени в духа на честната игра с бурни аплодисменти. Сред верните фенове на хандбалния „Локомотив” редовно присъства и заместник кметът на Общината по икономическо развитие, спорт и международни връзки – Стефчо Алипиев, който изгледа срещата в присъствието на Кирил Георгиев - члена на УС на железничарите и управител на „Тара-консулт”.
„Имахме нужда от тази победа. Благодаря на момчетата! Спазиха всички указания. След натрупаната преднина си позволих да включа и младежите, които другата седмица играят финали за Купата на „България” в гр.Шумен. Благодаря на публиката за невероятната подкрепа”, заяви Йордан Димитров – ст. треньор и председател на УС на „Локомотив”.
„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Николай Москов, Георги Кръстев.


Ключови думи
хандбал локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати