Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Екип от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ посети Словакия по Програма „Еразъм +“

  29.11.2019 16:35
Екип от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ посети Словакия по Програма „Еразъм +“

Четирима ученици и двама учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица посетиха Гимназия „Андрея Врабла“ в град Левице, Словакия от 18 ноември до 23 ноември 2019 г. Визитата бе част от работата на училището по проект за „Стратегически партньорства за обмен на добри практики“, сектор „Училищно образование” по Програма „Еразъм +“ –“ EU-Adventures.com”. Гимназията-домакин е сред десетте най-добри учебни заведения в Словакия и учениците и преподавателите впечатлиха гостите с високите постижения по изучаваните предмети.

В рамките на програмата на посещението бяха проведени разнообразни дейности. Педагозите от Уелс, България, Италия и Малта се запознаха с особеностите на образователната система в Словакия,  с организацията на работа в училището-домакин и с методологията на преподаване на изучаваните учебни дисциплини. По време на учебните часове, в които гости и домакини участваха активно, бяха представени различни стратегии за развитие на креативното мислене чрез реална интерактивност като метод на преподаване.

Гостите от четирите европейски държави участваха в работни ателиета-„Мастършеф” и „Традиционни занаяти”, учиха се с помощта на домакините как да приготвят традиционни ястия и да изработват предмети, свързани с бита и традициите на Словакия.

Ученици и учители посетиха природни, културни и исторически забележителности и проявиха интерес  към артефактите от дългогодишната история на градовете Левице, Банска Щявница, Опонице и Братислава. Особено интересна и вълнуваща беше екскурзията до средновековното миньорско градче Банска Щявница. Градът е известен като един от най-значимите центрове за добив на злато и сребро в Европа.

По време на работните среши бяха обсъдени осъществените и предстоящите дейности по проекта и начините за успешното им реализиране.

Гостите бяха активни участници в образователни игри през цялото време на тази динамична и изпълнена с различни мероприятия седмица и се забавляваха  с новите си приятели. Добрите практики ще бъдат споделени и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Горна Оряховица.


Ключови думи
ОУ Св. св. Кирил и Методий
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати