Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Със среща в Уелс започна работата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по приключенски проект

  27.11.2018 16:02
Със среща в Уелс започна работата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по приключенски проект

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Горна Оряховица стана част от голямото семейство на Европа, като се включи в проект по програма Еразъм + през тази учебна година. От 12 до 16 ноември работна група от училището посети Уелс. Страната е координатор на проекта, а домакини бяха учители и ученици в гр. Бъри Порт. Тази първа визита имаше за цел запознаване с останалите партньори от Малта, Словакия и Италия.

На работна среща бяха обсъдени предстоящите дейности за двегодишния период на проект „Европейски съюз – Приключение.соm“. По време на престоя си учителите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се запознаха с образователната система на Уелс и обмениха опит със своите колеги. Имаха възможност да наблюдават учебни занятия в реална обстановка, да разговарят с колеги и ученици, да задават въпроси.
Осъществени бяха и образователни екскурзии с цел опознаване на исторически и културни обекти в Уелс – гр. Тенби; пристанището в Бъри Порт; замъкът Кидвели; Дворецът на хилядолетието и Музеят на Уелс в столицата Кардиф.
 


Ключови думи
ОУ Св. св. Кирил и Методий
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати