Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Коледна изложба подготвят в Галерията в Горна Оряховица

  10.11.2019 08:15
Коледна изложба подготвят в Галерията в Горна Оряховица

Художествена галерия „Недялко Каранешев с финансовата и логистична подкрепа на Община Горна Оряховица, организира Коледна изложба. Събитието се налага като традиция в културния календар на града и възприема ролята на обобщаващо творческата година, на което автори с различни креативни търсения правят своята поредна и последна среща преди настъпването на Новата година.
Коледната изложба предлага място на изява както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претвореният светоглед обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух, допълнително носи привкуса на радостно очакване.
Право на участие имат всички художници, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис; графика; скулптура (малка пластика – метал, дърво); рисунка.
Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно вижданията на твореца. Допуска се участие с до 5 работи от автор, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство. Творбите трябва да бъдат подготвени за експониране, уточняват от Художествена галерия „Недялко Каранешев“.  Галерията предлага нова система на окачване, съставена от лайсни и корди с куки, което налага произведенията да не привишават повече от 4 кг (картина на кука). Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани. Всяка творба да притежава етикет с име на автора, заглавие на творбата, формат, техника, стойност, година на създаване, адрес, телефон за контакт. Произведенията да бъдат създадени през периода 2017 – 2019 г., като автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период, допълват организаторите.
Изложбата ще бъде открита в 17.30 ч. на 19 декември и ще остане до 10 февруари догодина. Творби се приемат до 13 декември, а връщаенто им ще става след 10 февруари.

 


Ключови думи
изложба Каранешев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати