Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Петокласници от СУ „Вела Благоева“ спечелиха първо място в конкурса „Посланици на здравето“

  25.06.2019 15:15
Петокласници от СУ „Вела Благоева“ спечелиха първо място в конкурса „Посланици на здравето“

Първо място във възрастова група V – VIII клас в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ спечели екип от СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново. Проектът му „Избирам храната на баба“ бе оценен като най-добър от Министерството на образованието и науката, което е един от партньорите на организатора на конкурса – Министерството на здравеопазването.
Борислава Николова, Виктория Обрешкова, Михаела Драганова и Християн Христов получиха отличието на министъра на образованието Красимир Вълчев. Представителната училищна група, ръководена от Кристина Ганева, присъства на церемонията вчера по покана на Министерството на здравеопазването.
Още два проекта на ученици от Веико Търново се наредиха сред победителите. Министерството на здравеопазването присъди II място във възрастовата група IX – XII клас на проект със заглавие „СТАРТ-И-РАЙ" на ученици от ПГТ „Д-р Васил Берон" с ръководител Славка Проданова. В същата възрастова категория Министерството на младежта и спорта класира на II място „Здравно махало", отново на ПГТ „Д-р Васил Берон", с ръководител Албена Иванова.
Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.
В тазгодишното издание на конкурса участваха 1989 ученици – от I до XII клас от цялата страна, заедно с техните учители и родители. По програмата „Посланици на здравето” се проведоха 2 332 дебати и дискусии, 2 788 спортни прояви и 1706 туристически походи. Бяха почистени над 3 226 замърсени района в цялата страна и бяха разработени 374 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот. От всички 62 ученически проекта бяха отличени 46.
Новото издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ 2019/2020 ще бъде обявено в началото на следващата година.


Ключови думи
Посланици на здравето
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати