Събота, 08 Oct 2022
            
Общество

3 проекта на училища от Велико Търново са допуснати до участие в Националния конкурс „Посланици на здравето”

  05.01.2019 07:02
3 проекта на училища от Велико Търново са допуснати до участие в Националния конкурс „Посланици на здравето”

3 проекта на училища от Велико Търново са допуснати до участие в XI издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.
Напред в надпреварата продължава проектът „Избирам храната на баба“ на СУ „Вела Благоева“ с ръководител Кристина Ганева във възрастова група V – VIII клас. В групата IX – XII клас продължават и разработките на ПГТ „Д-р Васил Берон“ „Старт-и-рай“ с ръководител Славка Проданова и „Здравно махало“, ръководен от Албена Иванова.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (I - IV клас, V – VIII клас и IX – XII клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.
Проектите, отговарящи на регламента, са 65, като в категорията от I до IV клас са допуснати 13 проекта, от V до VIII – 29 проекта и от IX до XII клас – 23 проекта.


Ключови думи
Посланици на здравето
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати