Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

„Танцуващи сърца“ нарече годишния си концерт Балет „Калина“

  14.06.2019 15:18
„Танцуващи сърца“ нарече годишния си концерт Балет „Калина“

„Танцуващи сърца“ нарече годишния си концерт Балет „Калина“ към НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица. На сцената на Читалището приключението сътвориха танцьори от 4- до 19-годишна възраст, с които работят художествените ръководители Калинка Генова и Виолета Тошева.
Годишният концерт на Балет „Калина” бе част от проявите по повод 150 г. НЧ „ Напредък 1869”. Нека сами създаваме успешните моменти, нека мечтаем и нека постигаме целите в живота си и в танците, които така са завладели сърцата ни, бе посланието на децата. 


„Житие и битие”,  „Светлина след стихия” на III възрастова група, соловия танц  на Кристина Георгиева  - „Елементите на живота”  и още един силен солов танц - „Прероден” на Денислав Иванов, видя в началото на концерта публиката. С тези солови изпълнения Денислав Иванов и  Кристина Георгиева ще участват в отбора на България на Световното първенство по танци в Португалия от 28 юни и 6 юли  2019 г. Денислав Иванов, Кристина Георгиева и Ирен Мари Димитрова са победители на регионалния конкурс Dance Cup Bulgaria в гр. Пловдив и са единствени в област Велико Търново, които получиха квота и правото на участие на Dance World Cup 2019.


„Спящите красавици и принцът” – забавна модификация на любимото детско филмче, представиха най-малките „калинки“. Последва соловият танц  на Вивиан Бонева „Уверена”, и още един танц - „Проблясък завинаги”, в изпълнение на триото Деница Димитрова, Габриела Мерджанова и Мариела Йорданова.


Още редица танци, носители на първи места от национални конкурси, солови  танци с динамични композиции, с подбрана музика  и интересни танцови предизвикателства видя публиката на годишния концерт. Тя аплодира „Дръзко очарование” в изпълнение на Ирен Мари Димитрова  и  „Загубата на детайла ” на Росиана Токмакчиева, „ Last moment” в изпълнение на V възрастова група, „Богиня Кумари” – соло Кристина Георгиева,  „В сянката на душата ми” – соло Камелия Радева и „Неволите на казака” на  Денислав Иванов, „Цветна въртележка” на II възрастова група, „Неизживени спомени” на VI и „Хаос в кухнята” в изпълнение на IV възрастова група, „River“  – соло Росиана Токмакчиева, индийския танц „Изгубена в любов” на Ирен Мари Димитрова и „Хипноза” – солов танц на абитуриентката на балет „Калина” Миа Момъкова.


Годишният концерт „Танцуващите сърца  на балет „Калина” продължи с музикален поздрав от Ирена Трайкова - вокален изпълнител и носител на множество награди от национални и международни конкурси.
На годишния си концерт „Калина“ изпрати три абитуриентки – Миа Момъкова, Таня Иванова и Симона Николова, които тази година завършиха средното си образование. Световният хит  „Плакала” в изпълнение на Ирена Трайкова бе поздрав за тях, а ръководството на НЧ „Напредък 1869“ им пожела да сбъднат и най-смелите си мечти. Към зрелостничките и всички деца се обърна и Калинка Генова.
Но специалната вечер не приключи с това – публиката видя още от танците на балета. Финал на концерта бе музикалният поздрав от Бетина Митева, която избра на поздрави „Калина“ и гостите му с „Моите кафеви очи”.
Децата не пропуснаха да благодарят на тези, които с които работят и които им помагат - Александра Драгова (носителка на наградата за хореография в областта на съвременния танц „Златна муза” на Асоциацията на хореографите в България, за хореографиите, наградени с първи отличия), Калинка Генова и Виолета Тошева, Денислав Иванов, който за първи път създаде хореографии, изпълнени от солистите на балет „Калина”. Благодарим за красивите костюми на Калина Бонева, Мартина Несторова, Мария Бикова  и „Феми“ OOД и за вкусните сладкиши , осигурени и тази година от Грета Стоянова и „ Грестокомерс”, поклониха се от Балет „Калина“.


Ключови думи
Балет Калина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати