Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

Частично бедствено положение обявиха в Първомайци (обновена)

  03.06.2019 13:04
Частично бедствено положение обявиха в Първомайци (обновена)

Областният управител проф. д-р Любомира Попова, заедно с кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и директора на Областно пътно управление - Велико Търново Венцислав Ангелов бяха на проблемния Александровски мост край село Първомайци. В 10 ч. днес съоръжението беше затворено. В същия час със специализирана техника започна почистване от събралите се наноси вследствие на обилния дъжд. Движението на автомобилите се пренасочва по обходни маршрути. Транспортна фирма „Надежда“ организира превозването на пътниците от междуселищните линии, като от двете страни на моста автобуси изчакват, за да вземат пътниците. На място бяха и началниците на Областните и регионалните служби на Пожарната и Полицията, както и кметове на населени места от община Горна Оряховица.


Тази нощ част от дъгите му са били затлачени от клони и дънери, довлечени от реката. След преценка на ситуацията кметът на Горна Оряховица обяви частично бедствено положение.


Почистването на моста ще продължи докато не бъде отстранена натрупаната маса в коритото на реката.
Междувременно областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация по телефона с кметовете на населените места, за да се реагира бързо при проблем с повишаването на нивата на реките. Дежурните също докладват за нивата на реките в съседните на Велико Търново области. 

Очаква се скоро движението по моста да бъде възстановено.


Ключови думи
Александровски мост
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати