Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Община Горна Оряховица подписа договор за енергийна ефективност на 3 жилищни сгради в града

  17.05.2019 14:34
Община Горна Оряховица подписа договор за енергийна ефективност на 3 жилищни сгради в града

Община Горна Оряховица подписа договор с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ във връзка с изпълнението на проект BG16RFOP001-1.027-0006-С01 „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Горна Оряховица”.
С реализацията на проекта ще се осигури повишаване на енергийната ефективност на сградите, по-чиста околна среда и променен градски облик.
Общата цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност на сградите и да се достигне най-малко клас на енергопотребление „С“ в жилищния сектор, по-чиста околна среда и променен градски облик. Специфични цели на проектното предложение са подобряване на жилищната инфраструктура – енергийно обновяване на три жилищни сгради на територията на гр. Горна Оряховица; 62 домакинства да преминат в по-горен клас на енергопотребление; да се подобри жизнената среда на 62 домакинства; да се намалят емисиите на парникови газове в атмосферата.
Проектните дейности за осъществяване на целите са  организация и управление на проекта, инженеринг, оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществени изисквания към строежите, одобрение на проектите и издаване на разрешения за строеж, упражняване на строителен надзор, одит.
С реализирането на проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградите; достигане най-малко клас на енергопотребление „С“ в жилищния сектор, по-чиста околна среда и променен градски облик.
Общата стойност на проекта е 1 724 239,83 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ /БФП/, от които 1 465 603,85 лева(85 %) от средства на Европейския съюз – ЕФРР и 258 635, 98лева (15%) Национално финансиране от бюджета на България.


Ключови думи
енергийна ефективност
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати