Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

„Графити“, Миро и Йорданка Христова ще веселят горнооряховчани на Празника на града (обновена)

  08.05.2019 14:59
„Графити“, Миро и Йорданка Христова ще веселят горнооряховчани на Празника на града (обновена)

Вокална формация „Графити“, Миро и Йорданка Христова са големите звезди, които тази година ще веселят жители и гости на Горна Оряховица за празника на града 29 май. По традиция концертът ще се проведе на площад „Георги Измирлиев“, като началото му по програма е в 19.30 ч. Атракция ще бъдат и 3D mapping show и илюминации, които ще последват концерта.
Специалният за Горна Оряховица ден официално ще започне в 11 ч. с тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще бъдат обявени тазгодишните носители на званието Почетен гражданин и на наградите на Общината. Час по-късно – в 12 ч., е церемонията по вдигането на знамената, слово ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев и носителите на наградите ще бъдат оповестени пред широката общественост.
За 12. 30 ч. е насрочена церемонията по откриването на паметник на Атанас Буров, който ще се намира между Киното и бившия Общински съвет.
За най-малките празнуващи е детската фиеста с UN BESO art & dance center, която започва в 18 ч. на площад „Измирлиев“.  

Начало на празниците за 29 май обаче ще дадат легендите от „Ахат“. Те ще забият на 22 май от 20 ч. на площад „Измирлиев“. Преди тях на сцената ще стъпят местните рок банди "Мълния", „Демоде", "Черноризец" и "Ozone Friendly". На следващия ден – 23 май, идва ред на фолклора в лицето на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Часът и мястото са същите – 20 ч. на площада.
24 май е посветен на шествие, което ще тръгне в 10 ч. Вечерта в 18 ч. пък е шествието на тазгодишните абитуриенти. В 20 ч. сцената превзема Деси Добрева.
Лятното музикално турне „HAPPY ENERGY TOUR" на Coca Cola и The Voice отново включи града в маршрута си. Pavell & Venci Venc', Dara, Михаела Маринова, Yoana, Eva Parmakova, Михаела Филева, Криско, Балет NOVA, BallaN и DJ Doncho и др. ще взривят Горна Оряховица на 27 май от 19 ч. Горна Оряховица всъщност е първият град, от който ще тръгне тазгодишната обиколка на „HAPPY ENERGY TOUR".
На 28 май градът ще отдаде почит пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг с център Горна Оряховица. Церемонията е в 11.30 ч. в парк „Христо Ботев“.

 


Ключови думи
празник на Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати