Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Проектът „Център за превенция и спорт“ стана Проект на годината на Фондация „Лале“

  29.03.2019 09:26
Проектът „Център за превенция и спорт“ стана Проект на годината на Фондация „Лале“

Проектът „Център за превенция и спорт“ на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван е удостоен с приза Проект на 2018 година от Фондация Лале. Това съобщи Росица Димитрова, директор на Дирекция  „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Наградите бяха връчени на тържествена церемония в Национален дворец на културата – София. Проектът е бил избран между 14 номинирани от цялата страна.
Целта на Центъра е деца и младежи от община Велико Търново да се включат в практически и теоретически в занимания, насочени към тяхната сигурност и предпазване от ежедневни рискове. Дейностите са свързани с култура за лична безопасност, безопасно мислене и двигателна активност у подрастващите. Провеждат се беседи, обучителни и практически занимания по теми, насочени към актуални въпроси, свързани със здравето и безопасността: защита при бедствия и аварии, оцеляване в природата, оказване на първа помощ в училище и извън него, превенция на употребата и разпространението на наркотични вещества, информиране за рисковете и опасностите в интернет,  киберпрестъпления, трафик на хора и др.
„Смятам, че съвсем заслужено този проект намери място сред наградените. Признанието е комплексно и резултат от последователна, дългогодишна, упорита и неуморна работа в широко партньорство с ОДМВР – В. Търново, РД „ПБЗН“ – В. Търново, Община В. Търново, Национален военен университет, Съюза на българските автомобилисти, Български червен кръст – В. Търново, Медицински колеж – В. Търново, Съюза на пивоварите в България.“, каза още Росица Димитрова.
Центърът беше открит през 2016 г. Дейностите в него обхващат вече над 600 деца в училищна възраст на територията на община В. Търново. Той разполага с обзаведена фитнес зала, специализирани кабинети с указателни пана за превенция безопасността на движение, пожарната безопасност, оказване на първа помощ при катастрофи, бедствия и аварии  и две площадки на открито за пътна и пожарна безопасност, изградени по идея на ръководството на ОДМВР – В. Търново. От миналата година такива центрове са разкрити и на територията на общините Павликени и Елена.
На пресконференцията присъстваха още заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново комисар Христо Христов, председателя на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван, Благовеста Факирова, представители на полицията и пожарната и дарителското сдружение.


Ключови думи
Балван Лале
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати